Det Nutida Arvet

Espinge producerar spannmål, sockerbetor, oljeväxter och potatis som odlas på 400 hektar. Espinge Gård drivs idag av oss,  Per-Magnus och Hanna Madsen Espgård. Gården har funnits i Per-Magnus släkt i fyra generationer och våra barn är femte generationen på gården. Familjen består av 4 barn och 2 hundar.

Till gården hör fem ekonomibyggnader samt en uthyrningsfastighet. Vi har en anställd – den allsidige medarbetaren Peter.
Maskinparken består av tre traktorer, skördetröska och lastmaskin. Senaste arbetsmaskinen är Hannas Avant 420 och en Grålle MF 135. Under 2020 har en lösdrift med ligghall uppförts, med kapacitet att ta emot upp till 6 sto med föl.

Per-Magnus utbildade sig till lantbrukare på Svalövs lantbruksskola 1993. År 2004 genomfördes ett generationsskifte där Per-Magnus tog över driften av gården. Hans syster, Anna, bor med sin familj på en gård utanför Höör. De har, förutom skog, stora naturhagar där de tar emot hästar på bete och lösdrift.

Hanna är utbildad marknadsekonom på IHM och är sedan 2019 SEQF6-certifierad. Hon har en gedigen bakgrund inom service- och försäljningsyrken, men har under 2019 varit föräldraledig med parets gemensamma son.